Pic Blanc 22 juli ☀️

22 juli 2026 - Le Bourg-d'Oisans, Frankrijk

Vandaag was het weer tijd voor een familieuitje.

We staan als familie gezellig bij elkaar op de camping voor een weekje maar ieder gaat wel zijn eigen gang.

We plannen wel een dag dat we iets met zijn allen gaan doen.

We gingen met zijn allen in de gondelbaan met zijn allen naar Pic Blanc op 3300 meter.

Eerst met de auto van de camping in Le Bourg-d’Oisans naar Alpe d’Huez. Vandaar met de gondel naar Pic Blanc. Dus ik moest weer die gondelbaan in.

Het viel op zich mee raak er aan gewend.

Je gaat rechtstreeks naar 2700 meter en vandaar stap je over in een grotere gondel die je naar het eindstation brengt.

Ik ben hier ongeveer 35 jaar geleden al eens geweest. Was wel veranderd het zag er beter uit als toen.

Hebben daar mooie foto’s kunnen maken en onze familie foto. Na 3 kwartier zijn we weer afgedaald naar 2700 meter daar kregen we nog een leuk toetje. Onze jongste kleindochter ging paragliden. We moesten wel even nog wachten. Hebben daar lekker in de zon gezeten. Al die weken dat we het zo warm hebben gehad was dat even een verademing. Het was daar 15 gr. maar voelde warmer aan omdat je op hoogte zit.

Duurde even voordat haar piloot kwam die met haar naar beneden ging.

Ze kreeg keurig uitleg en de parachute werd uitgevouwen. Na 2 pogingen vlogen ze met zijn tweeën weg. Heel mooi om te zien.

Wij zijn toen de gondel weer ingestapt naar beneden. Was ook al een gedeelte van de familie beneden zodat die het einde van haar vlucht konden filmen.

Na afloop weer in de auto’s gestapt en weer naar de camping.

‘s Avonds met zijn allen gegeten in het restaurant van de camping.

We hebben een hele leuke dag gehad.

1. Wim:
    23 juli 2026
    wat fijn de hele familie bij elkaar.
    Groet iedereen van mij.