Saint-Jean-de-Luz 1 mei ☀️24gr
1 mei 2026 - Saint-Jean-de-Luz, Frankrijk
Wat gaan we doen vandaag. Wij drieën een fietstochtje Frans ging ergens anders heen te fietsen.
We waren nog maar net onderweg of mijn telefoon viel van de telefoonhouder die op mijn fiets zit. Gelukkig viel het mee hij doet het nog 🙏 Wij weer verder komen op een rotonde en alles staat in het Baskisch aangegeven,ja dat is abracadabra voor ons. Twee keuzes links of rechts,wij naar rechts langs weer druk verkeer 😡 dat is geen pretje. Ook weer de verkeerde keuze gemaakt want we kwamen uit in Saint-Jean-de-Luz wat niet de bedoeling was. Besloten om maar weer terug naar de camping te fietsen.
Horen we opeens een Baskisch mannenkoor zingen. Wij de fietsen gestald en daar gekeken. Het was supermooi,verder door de straatjes gedwaald,heel gezellig.
Het was ook erg druk 1 mei en dan heeft iedereen vrij en daarbij het mooie weer, succes verzekerd.
Weer naar de fietsen gelopen en op naar de camping.
Ondanks ons mislukt fietstochtje toch een hele leuk dag gehad.
Via Komoot kun je leuke fietsroutes vinden en dat gaat ook prima om te fietsen. Ik kan er nu geen touw aan vast knopen heeft ook te maken dat het in het Baskisch op de borden staat misschien gaat het daardoor mis. Maar de moed niet opgeven, we gaan door.
s’Middags nog maar het strand geweest. Veel surfers en hoge golven was leuk om te zien. Ik werd bijna bedolven onder een hoge golf het scheelde 10 cm. Boeltje maar opgepakt en wat hoger gaan liggen.

gr. Wim