Saint-Jean-de-Luz 28 april ⛅️18gr.

28 april 2026 - Saint-Jean-de-Luz, Frankrijk

Vanmorgen na de koffie afgesproken om naar Biarritz te fietsen en maar zien of dit ging lukken.

Het is stijgen en dalen en staat overal slecht aan gegeven welke kant je uit moet. Dus weer een paar keer van de fiets af.

We wilden naar Rocher de la Vierge en we hebben het gevonden.

Mooie foto’s gemaakt het was echt de moeite waard om hier heen te fietsen. In Biarritz aangekomen gingen we naar beneden fietsen met bochtjes.

Gerda en dalen is niet een goede match. Maar ik kwam beneden 🙏

Naar Biarritz fietsen is maar een stukje van 16 km. maar je fietst er een dik uur over,

De opvallende zeerots 'Rocher de la Vierge' maakt deel uit van de Plage du Port-vieux.

In de 19e eeuw werd een standbeeld van de Maagd Maria op de top van het rotsachtige eiland geplaatst. Volgens de legende werden walvisvaarders, die in een storm terechtkwamen, gered door de verschijning van een goddelijk licht dat hen terug naar de haven leidde.

Het beeld, drie meter hoog, werd in 1865 gebouwd. In 1864 gaf Napoleon III opdracht om de rots door te boren en deze met een houten brug aan de kust te verbinden.

Deze houten brug kon echter niet standhouden tegen de golven en wind en werd in 1887 vervangen door een metalen brug geïnspireerd door de werken van Eiffel. Met een lengte van 75 meter biedt deze brug nog steeds toegang tot de rots, waar bezoekers hun blik in de uitgestrektheid van de oceaan kunnen verliezen.

Tegelijkertijd een gedenkplaats en een grootse natuurlijke bezienswaardigheid, is de Rots van de Maagd verbonden met het maritieme verleden van Biarritz en ook met zijn keizerlijke geschiedenis.

Terug gefietst over de grote weg. Daar staat tenminste welke kant je uit moet en er zijn smalle stroken voor de fietsers. We waren sneller terug dan toen we er heen gingen.

Het was weer een mooie dag waar de zon ook nog begon te schijnen.

Morgen weer een nieuwe dag.

1. Wim:
    29 april 2026
    weer heel mooie omgeving dat is genieten van het fietsen