Forcalquier donderdag 17 april
18 april 2025 - Forcalquier, Frankrijk
Vanmorgen de laatste druppels regen het bos ingestuurd. Nog even met de tv schotel bezig geweest, dat wilde nog niet echt lukken. Maar kijk aan gelukt, aanhouder wint.
Route uitgeplozen om te wandelen. Dat lukte goed, alleen toen we net weg waren kwamen we alweer een obstakel tegen. We liepen langs gewijde grond ( begraafplaats ) toen we ineens niet verder konden. Deze begraafplaats staat op de UNESCO lijst. Er werden bomen gerooid langs het pad waar wij verder moesten. We vermoeden dat de begraafplaats uitgebreid werd. Toen was het alternatief terug of omhoog klauteren naar een andere weg boven ons. Dan weet je het wel Jacob klauterde omhoog. Leek wel een klipgeit. Pffff ik erachteraan,hij riep maar voet daar zetten en struikje vastpakken, ja dag, dat zat vol met stekels of een struikje brak af wat ik vast had. Twee oudjes klimmen en klauteren 😏 Maar het is me toch gelukt om boven te komen. Weer verder gelopen. Leuke wandeling gemaakt rondom Forcalquier.
Vrijdag 18 april.
Wasdag vandaag. Jammer het was maar een kleine wasmachine alles kon er niet in.
Nadat de was hing te drogen op de fiets gestapt naar de Auchan supermarkt richting Mane. Helmpje op en eerst richting centrum. Veel verkeer maar buiten het dorp werd het rustiger. Deze supermarkt is wat groter dan de 2 in Forcalquier. Terug was er er fietspad en heen niet, bijzonder.
De was ondertussen droog en weer fris in de kast.
Zitten we buiten in de zon komt er iemand van de receptie dat we van onze plek af moeten. Deze is besproken voor vanavond 6 uur. Maandag toen we aan kwamen vroeg ze hoe lang we bleven. Gezegd dat ik dat niet wist. Moest voor 5 dgn betalen, ook gedaan. Wilden we langer blijven moesten we dat even melden. Zou ik ook doen vandaag maar ze was me voor om te zeggen dat we van de plek moesten. Ze ging overleggen met haar bazin en met zijn tweeën kwamen ze zeggen dat we mochten blijven staan 🙃 en die anderen maar een ander plek moesten zoeken. Even een miscommunicatie maar snel opgelost. Dit was onze dag vandaag.

Prachtige foto's
geniet er nog van.