We zijn er nog

26 augustus 2021 - Artemare, Frankrijk

23 augustus.

Gisteravond werd het laat met jeu de boules maar Jacob kwam triomfantelijk terug met een diploma. Hij had gewonnen 🥇. Werpt het toch zijn vruchten af om 2 jaar geleden zich aan te melden bij een jeu de boule vereniging vlak bij ons dorp.

Dinsdag 24 augustus

Na de gebruikelijke rituelen de wandelschoenen aangetrokken en een wandeling gemaakt.

In het dorp is het geen probleem daar zijn trottoirs maar zodra je er buiten komt loop je langs de weg.

Ik vind dat niet zo prettig. Fransen mogen graag het gaspedaal indrukken. Voor je het weet heb je zo één voor je neus als je de bocht omgaat. Daarom vind ik fietsen in Frankrijk ook niet leuk, het moet altijd langs de weg. Fietspaden kennen ze ook niet overal. Fietsen naar de supermarkt is prima te doen.

Was wel een paar keer het spoor bijster op mijn wandeltocht. Kon ook niet echt het pad vinden wat ik wilde lopen. Maar toch een leuke wandeling gemaakt. Pad ondertussen gevonden dat zal dus de volgende wel lukken.

‘s Middags lekker gezwommen en heerlijk geluierd. Toch lekker vakantie.

De camping is niet vol maar er staan toch nog wel wat caravans en de mobile homes zijn ook redelijk bezet. Zal na het weekend wel anders worden.

Woensdag 25 augustus

Het is al weer woensdag. De dagen vliegen ook voorbij.

Vanmorgen muziek bij het zwembad. Daar gingen ze aqua joggen. Muziek was leuk de rest niet.

Weet je nog Gé dat wij dat ook eens in Paladru hebben gedaan. Dat was ook maar eenmalig. Was aan ons niet besteed.

Eerst de wasmachine aangezet en toen op de fiets boodschappen gedaan. Zet ik mijn elektrische vouwfiets bij de supermarkt neer komt er een sjofele Fransman op mij af en stak een heel verhaal af tegen mij wat over de vouwfiets ging.

Daar zat ik niet op te wachten. Heb maar gezegd dat ik geen Frans verstond en toen droop hij af.

Nu is mijn Frans ook niet heel bijzonder maar dat hoefde hij niet te weten 😂

En voor je het weet is de dag weer voorbij. Het weer is prima al koelt het ‘s avonds wel af. Dat is wel wat jammer maar je kunt niet alles hebben toch.

Donderdag 26 augustus

De zon scheen vanmorgen al weer volop toen we wakker werden.

Na ontbijt en koffie de wandelschoenen aangetrokken en aan de wandel.

Het goede pad gevonden. Het was eerst een hele klim omhoog maar het ging prima.

Liep vlakbij het Château de Machuraz langs. Jammer dat je het niet kunt bezichtigen. Het is privé bezit.

Mijn wandeling voltooid.

We gingen vanavond barbecueën bij George en Marian, De mannen zijn naar de Intermarché gereden en vlees gehaald.

Ja en dan breng je de rest van de middag door met lezen,luieren en zwemmen.

Lukt prima. En dan zien we wel weer wat de dag morgen brengt.

1. Liesbeth:
    26 augustus 2021
    Ook hier worden de avonden killer, dus geniet er overdag maar van. Onze kleinzoon heeft deze week kung fu kamp en dat is buiten; hij had verbrande voeten en een verbrande neus. Jacob, van harte proficiat met het behalen van je jeu de boule-diploma.
    Henny is trots op je, ha, ha.
  2. Gerda:
    26 augustus 2021
    Henny ik zal de boodschap aan Jacob doorgeven.
    Dat de avonden killer worden is ook niet erg Liesbeth.Overdag is het heerlijk weer. We vermaken ons prima.
    Groetjes
  3. Wim:
    27 augustus 2021
    Jacob gefeliciteerd met je diploma.
    En Gerda het wandelen in Frankrijk is altijd en Crime.
    Ge weet het nog van het aqua joggen
    nog heel veel plezier verder
    groetjes van ons
  4. Gerda:
    27 augustus 2021
    Het wandelen gaat op zich goed alleen je moet wel goed opletten.
    Groetjes